Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naruto Uzumaki

26. 2. 2011

 Naruto Uzumaki je hlavní postava anime seriálů Naruto a Naruto Shippuuden.  Naruto má v sobě zapečetěného démona Kyuubiho, který má podobu devítiocasé lišky. Při Narutově narození totiž tento démon napadl skrytou Listovou vesnici (Konohagakure no Sato) a aby nebyla zničena, zapečetil 4. Hokage (Namikaze Minato) Kyuubiho do svého právě narozeného syna Naruta. Aby jej mohl zapečetit, musel však sám zemřít.

 

Kvůli démonovi se vesničané Naruta bojí a nenávidí jej. Považovali jej za samotné monstrum a podle toho se k němu i chovali. Naruto byl sám, bez přátel, bez rodiny a bez lásky. Upozorňoval na sebe rošťárnami a zoufale se snažil o pozornost a uznání ostatních. Později si ale našel přátele a vydal se svojí cestou ninji.

V sérii Naruto je Naruto 12letý chlapec, který vymýšlí pořád nějaké vylomeniny, protože si ho nikdo nevšímá, kvůli tomu, že má v sobě zapečetěného devítiocasého démona Kyubi no Youkou. Narutův sen je stát se Hokagem, aby ho lidi uznávali. Jeho nejoblíbenější jídlo je ramen. Je zakoukaný do Sakury (Haruno Sakura) a nesáší Sasukeho (Uchiha Sasuke), prozože toho Sakura miluje. Naruto se dozví, že je v týmu se Sasukem a Sakurou, je to tým číslo 7. Naruto se tímto stává geninem. Chodí na mise typu C, D a občas i A. Od té doby co Sasuke odejde z Listové (Konohy) k Orochimarovy, aby zabil svého bratra Itachiho (Uchiha Itachi-přeloženo lasička), protože vyvražil klan Uchiha. Naruto pak se svým učitelem Jirajou odejde putovat, aby se naučil nové techniky. Sakura se učí lékařským ninjou od Tsunade, později se Tsunade stane Hokagem.

V sérii Naruto shippuuden Naruto už nevyvádí takové hlouposti jako předtím. Už se naučil Rasengan. Naruto je stále geninem proto že když se opět konala chunninská zkouška byl na cestách s Jirayou-sama ale. Teď už nechodí jen na mise C, D a A, ale i na mise typu A, B a S. Před útokem na listovou se naruto vydá ve stopách svého otce (Minato Namikaze) a učitele(Jiraya-sama).Naruto se po tréninku s Fukusuku-sama stává se Naruto seninem. Sasuke zabije svého bratra (Itachiho), ale pak zjistí od Tobiho, že Itachi ho měl rád a že zabít svůj klan byla mise od ANBU (ti pracují přímo pod Hokagem - smrt jeho klanu chtěl vůdce ANBU-root(další větev anbu jednotek.Podléhají Danzouovi.)) členem Akastuki se stal kvůli tomu, aby od nich vyzvídal takže to byl špeh. Takže Sasuke se stane členem Akatsuki, aby ji využil a viní všechny za to, že mu zabili bratra ač ho zabil sám.

Narutovým kamarádem je taky Sabaku no Gaara(Kazekage vesnice skrtyté v písku) (pouštní Gaara) měl podobný osud jako Naruto taky má v sobě zapečetěného démona Shukaku, a když se dozvěděl, že jeho jméno má význam „démon milující sám sebe“ (Gaara) pomocí svého

písku vytvořil tento znak na svém čele.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář